یکی از موضوعاتی که در مورد فرش های ماشینی و همچنین فرش های دستبافت وجود دارد پرز دهی فرش می باشد که تا چند مدت اول که فرش ها را برای استفاده پهن می کنید ممکن است به مشکل پرزدهی فرش نو برخورد کنید. خیلی ناخوشایند است که با هر نشست و برخاست لباس هایتان و دیگر وسایل منزل پرز بگیرد که شاید این مورد موجب ایجاد حس ناراحتی در شما می شود. ما عواملی که باعث می شود تا فرش های ماشینی پرزدهی داشته باشد و راهکار هایی برای حل پرزدهی فرش های ماشینی به شما پیشنهاد می کنیم.
خیلی از افراد می پرسند که چگونه پرز فرش از بین ببریم و علت پرزدهی فرش چیست؟ پس با ادامه مطلب همراه ما باشید و این مشکل را به آسانی حل کنید.
یکی از پر فروش ترین فرش های ماشینی موجود در بازار فروش فرش که چند سالی است بسیار مورد توجه قرار گرفته است و کیفیتی بی نظیر و عالی دارد فرش آکریلیک می باشد که فرش های آکریلیک نسبت به دیگر نخ ها مانند پلی پروپیلن، پلی استر و... پرزدهی بیشتری دارند و اگر فرشی که خریداری کرده اید بافته شده با آکریلیک اصل باشد چند مدت اول پرزدهی دارد و با راهکار هایی به سرعت مشکل پرزدهی فرش ماشینی حل می شود اما اگر بافته شده با آکریلیک درجه خورده باشد و برای بافت فرش ماشینی از دستگاه های بی کیفیت استفاده شود، فرش علاوه بر پرزدهی که خواهد داشت و حل نخواهد شد بعد از مدتی مشکلات دیگری نیز برایش پیش می آید. پس فرش ماشینی را از مکان های معتبر خریداری کنید.
پر فروش ترین فرش های ماشینی که دارای قیمتی مناسب و ازکیفیت بالایی برخوردار اند فرش 700 شانه ماشینی کاشان و فرش 1000 شانه ماشینی درجه یک کاشان می باشد که این فرش ها نسبت به فرش هایی با تراکم های بالاتر، فرش ارزان تر و با قیمتی کمتر به حساب می آیند.
1- دستگاه قالی بافی: در هنگام تولید فرش ماشینی باید از دستگاه های بروز و سالم استفاده شود. میزان آب و روغنی که در دستگاه های بافت فرش ماشینی ریخته می شود باید تنظیم باشد و همچنین خود دستگاه هم باید درست تنظیم شده باشد تا نخ ها دچار تاب نشوند تا وقتی فرش با دستگاه ها بافته می شود درست و هم سطح بالا برود.
2- آهار مناسب: تمامی فرش های ماشینی باید با آهار مناسب و تثبیت حرارتی مطلوب تولید شوند که عدم استفاده از آهار و حرارت باعث پرزدهی فرش می شوند اما توجه کنید که گفتیم پرزدهی فرش تا یک مدت طبیعی است.
3- دیگر عوامل موثر بر پرزدهی فرش: آهار درست و مناسب فرش، کیفیت الیاف و نخ، خاب فرش ماشینی، شانه و تراکم.
چه فرش هایی پرزدهی کمتری دارند؟
هر چه شانه و تراکم فرش ماشینی بیشتر باشد فرش پرزدهی کمتری خواهد داشت، مانند فرش ماشینی 1200 شانه تراکم 3600، فرش ماشینی 1500 شانه تراکم 4500، که فرش های ماشینی 1200 شانه و فرش های 1500 شانه به دلیل اینکه دارای ضخامت کمتری هستند یعنی نخ خاب کوتاه تری دارند همین عامل باعث شده تا نسبت به دیگر تراکم های فرش ماشینی پرزدهی کمتری داشته باشند.
بهترین نوع فرش های ماشینی، فرش های بافته شده با نخ آکریلیک می باشند که این نخ ها ویژگی های زیاد و منحصر به فردی دارند که چند نمونه از ویژگی های نخ آکریلیک را نام می بریم تا بیشتر آشنا شوید، همچنین می توانید برای خرید فرش خوب مقاله خرید فرش آکریلیک یا خرید فرش پلی استر را مطالعه نمائید.
فرش های آکریلیک اگر اصل باشند حداقل بعد ده روز با روش های رفع پرزدهی فرش ماشینی مشکل پرزدهیشان حل می شود و فرشی هستند که یک عمر شما می توانید از آن استفاده کنید.
فرش آکریلیک در برابر پاخور، سایش، آفتاب خوردگی و حرارت، شستشوی زیاد بسیار فرشی مقاوم و با کیفیت می باشد اما به شرطی که فرش را از جای معتبر و فرش آکریلیک اصل خریداری کرده باشید.
عمل هیت ست روی فرش های ماشینی انجام می شود که با هیت ست کردن فرش های ماشینی تا حد زیادی پرز فرش کم می شود که در فروشگاه فرش واگره کاشان بهترین فرش های ماشینی و جدید ترین فرش های ماشینی با الیاف صد در صد آکریلیک با کیفیت بافته می شوند و تمامی فرش ها دارای ضمانت نامه هستند که اگر مشتری از فرش خریداری شده رضایت نداشته باشد و فرش مشکل داشته باشد عودت می شود.
حالا که با عوامل پرزدهی فرش ماشینی آشنا شدید و بهترین نوع الیاف در بافت فرش های ماشینی را شاختید و متوجه شدید که آیا فرشی که دارید از تمامی این قوائد پیروی کرده است یا خیر حالا می توانید اقدام به رفع پرزدهی فرش های خود کنید.
• جارو کشیدن
اولین چیزی که برای از بین بردن پرز فرش های ماشینی به کار می آید جارو کشیدن آن ها است. بهترین شیوه جارو کشیده فرش نو این است که از جارو دستی یا همان جارو های شمالی استفاده کنید و حتما در جهت خاب فرش جارو کشیدن را انجام دهید. ( اگر در جهت مخالف خاب فرش، فرش را جارو کنید فرش تحریک شده و پرز بیشتری خواهد داد) و اگر جارو دستی نداشتید هم می توانید از جارو برقی استفاده کنید ولی حتما عمل جارو کشیدن را حداقل هفته ای سه بار انجام دهید.
• کیسه و یا دستمال نمدار
برای از بین بردن پرز های فرش ماشینی یکی دیگر از راه هایی که وجود دارد این است که یک کیسه یا پارچه و یا لیف را نمدار کنید و در جهت خاب فرش بکشید تا پرز ها جمع شوند.
• استفاده از پرز جمع کن فرش
یکی از کار های اشتباهی که اکثرا مردم انجام می دهند این است که از شانه هایی که برای شستشوی فرش استفاده می شود برای از بین بردن پرز ها استفاده می کنند. کشیدن فرچه روی فرش کاری بسیار غلط می باشد به این دلیل که فرچه سفت و زبر است و بیشتر باعث می شود نخ بافته شده در فرش آسیب ببیند و همچنین پرز فرش بیشتر شود. این روز ها محصولی که در بازار موجود شده است پرز جمع کن مخصوص فرش می باشد که این پرز جمع کن فرش را می توانید خریداری و در جهت خواب فرش بکشید.
• فوم های نگهدارنده
فوم های نگهدارنده را برای فرش های خود خریداری کنید، باعث می شوند تا فرش به قول معروف روی کف زمین راه نرود و یا لیز نخورد که سایش فرش باعث می شود تا فرش ماشینی پرز بدهد.
• اگر دیدید که بعد انجام یکی از این کار ها فرش ماشینی بعد دو هفته همچنان ظاهری زشت و پرز زیادی به خود گرفته است، آخرین راهی که می توان گفت برای از بین بردن پرز فرش این است که فرش را به قالیشویی بدهید تا آنجا با تکنیک هایی، تا حدی شاید بتوانند پرز فرش را کم کنند و این مشکل تنها در فرش هایی اتفاق می افتد که با الیاف خوب و درجه یک بافته نشده اند و فرش های درجه دو می باشند.
بهترین راه برای تمیز و براق نگه داشتن فرش های ماشینی این است که هر چند وقت یکبار با دور تند و قوی جارو برقی، فرش را جارو بکشید تا گرد و آلودگی ها از فرش جدا شوند و هر چند وقت یکبار نشاسته ذرت روی فرش های خود بپاشید تا فرش براق شود.