یکی از طرح های اصیل و زیبای فرش ایرانی که همیشه مورد درخواست و اقبال مردمان بوده است طرح های اصیل بلوچ بوده است. از دیر باز در مناطق مختلف شرق ایران مخصوصا سیستان و بلوچستان و شرق خراسان و تایباد و ... مردمان کهن مشغول به بافت فرش های دستباف اصیل بوده اند. به علت دامدار بودن بسیاری از مردمان گذشته مواد اولیه بافت فرش که همان پشم و موی گوسفندان و بزها بوده است به مقدار فراوان در دسترس بوده است و با استفاده از مواد طبیعی و در دسترس اقدام به رنگرزی نخ های تولید شده خود می نوده اند.
ویژگی ها فرش های بلوچی:
فرش های بلوچی معمولا دارای طرح های هندسی و بوته ای می باشد و معمولا رنگ زمینه آنها لاکی یا قرمز رنگ همراه با خطوط سیاه رنگ می باشد که معمولا هم در سایز های کوچک تولید میشده است . از نظر طراحی فرش های بلوچی بسیار شبیه به فرش های ترکمن می باشد و این شباهت می تواند از تاثیر جغرافیا و شباهت های فرهنگی این مردمان می باشد.
از دیگر ویژگی های فرش های بلوچی استفاده از تعداد رنگ کم مثلا 3 یا 4 رنگ می باشد . در نهایت میتوانیم فرش های بلوچی را یکی از اصیل ترین طرح های فرش ایرانی بدانیم که از طرح و نقشه و رنگ بندی زیبایی برخوردار است و نشان دهنده فرهنگ و تمدن مردمان خطه شرق ایران می باشد . پس از گذشت سال ها این طرح هنوز محبوبیت خود را در بین مشتریان داخلی و خارجی حفظ کرده است و به علت همین محبوبیت در طی سالیان گذشته این طرحجای خود را در بین تولیدات فرش ماشینی نیز باز کرده و شاهد تولیدات زیبایی از فرش های بلوچی در صنعت فرش ماشینی هستیم . این فرش ها در انواع فرش 700 شانه و فرش 1000 شانه و فرش 1200 شانه بافت و روانه بازار های مصرف میشود . به خصوص اینکه به علت تشابه فرهنگی مردم شرق ایران مثل سیستان و بلوچستان و شرق خراسان توانسته بازار صادراتی خوبی در کشور های همسایه مثل افغانستان و پاکستان نیز داشته باشد.